Zmrzlina z ricotty s karamelizovanými vlašskými ořechy
Kategorie
(recept podle Davida Lebovitze)
Suroviny
Postup
Smetanu, mléko, sůl a cukr zahřejeme v kastrůlku cca na 50 °C a mícháme, aby se rozpustil cukr.
V odměrce rozšleháme žloutky a pomalu přilijeme za stálého šlehání povychladlé mléko se smetanou.
Vrátíme do kastrůlku a zahřejeme znovu, za stálého míchání, až na 75 °C.
Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
V míse rozšleháme ricottu, med a citrónovou šťávu, přilijeme vychlazenou žloutkovou směs a znovu rozmixujeme dohladka.
Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.
Zhruba 3 minuty před koncem přisypeme karamelizované vlašské ořechy.
Vašek ()
Výborná zmrzlina. Dělám ji opakovaně.