Zmrzlina z ricotty s karamelizovanými vlašskými ořechy

19.7.2016
1 Reviews (5.00 out of 5)
Kategorie

(recept podle Davida Lebovitze)


Suroviny

  • 65 ml
    smetany (min. 31%)
  • 60 ml
    plnotučného mléka
  • 250 g
    ricotty
  • 60 g
    karamelizovaných vlašských ořechů
  • 50 g
    cukru
  • 40 g
    medu
  • 2
    žloutky
  • ½ lžičky
    citronové šťávy
  • špetka soli

Postup

  1. Smetanu, mléko, sůl a cukr zahřejeme v kastrůlku cca na 50 °C a mícháme, aby se rozpustil cukr.

  2. V odměrce rozšleháme žloutky a pomalu přilijeme za stálého šlehání povychladlé mléko se smetanou.

  3. Vrátíme do kastrůlku a zahřejeme znovu, za stálého míchání, až na 75 °C.

  4. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.

  5. V míse rozšleháme ricottu, med a citrónovou šťávu, přilijeme vychlazenou žloutkovou směs a znovu rozmixujeme dohladka.

  6. Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

  7. Zhruba 3 minuty před koncem přisypeme karamelizované vlašské ořechy.

1 reviews for Zmrzlina z ricotty s karamelizovanými vlašskými ořechy

  1. Vašek
    5

    ()

    Výborná zmrzlina. Dělám ji opakovaně.

Add a review

*

Souhlasím