Vanilkové gelato

30.6.2016
Kategorie

Suroviny

  • 400 ml
    smetany (min. 31%)
  • 160 ml
    plnotučného mléka
  • 100 g
    cukru
  • 6
    žloutků
  • 1
    vanilkový lusk

Postup

  1. V hrnci zahřejeme mléko a 100 ml smetany pod bod varu, přidáme cukr a po jeho rozpuštění i vanilku.

  2. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.

  3. Rozšleháme žloutky a pomalu je přidáváme do povychladlého mléka.

  4. Směs začneme opět pomalu zahřívat za stálého míchání až na 75 °C.

  5. Stáhneme z plotny, necháme vychladnout a pak přilijeme zbylou smetanu.

  6. Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Vanilkové gelato”

*

Souhlasím