Moka gelato

30.6.2016
Kategorie

Suroviny

  • 550 ml
    plnotučného mléka
  • 180 ml
    smetany (min. 31%)
  • 230 g
    cukru
  • 50 g
    hrubě nasekaných kávových zrn
  • 25 g
    neslazeného kakaa
  • 4
    žloutky
  • 2
    bílky

Postup

  1. V hrnci zahřejeme mléko s kávovými zrny, necháme 5 minut louhovat a scedíme.

  2. Žloutky s cukrem rozmixujeme do pěny.

  3. Přecezené mléko nalijeme zpět do hrnce, přidáme 100 ml smetany a přidáme vyšlehané žloutky s cukrem.

  4. Za stálého míchání zahříváme asi na 75 °C po dobu 2 minut.

  5. Ve zbylých 80 ml smetany rozmícháme dohladka kakao.

  6. Kakaovou smetanu přilijeme k teplé směsi a necháme vychladnout.

  7. Směs dáme ještě do lednice na 30 min.

  8. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a vmícháme do vychlazené směsi.

  9. Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Moka gelato”

*

Souhlasím