Gelato z mascarpone a skořice

30.6.2016
Kategorie

Suroviny

  • 200 g
    mascarpone
  • 165 ml
    vody
  • 100 g
    třtinového cukru
  • 80 ml
    smetany (min. 31%)
  • ½
    celé skořice

Postup

  1. V hrnci zahřejeme vodu s cukrem a skořicí a přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil

  2. Necháme 10 min odstát a skořici louhovat.

  3. Cukrový sirup necháme vychladnout, pak ho ještě dáme do lednice na 30 minut.

  4. Ze sirupu vyjmeme skořici, přilijeme ho do mascarpone a rozmixujeme dohladka.

  5. Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Gelato z mascarpone a skořice”

*

Souhlasím