Dýňové gelato

30.6.2016
Kategorie

Suroviny

  • 250 g
    dýňové dužiny
  • 750 g
    cukru
  • 250 ml
    smetany (min. 31%)
  • 1
    žloutek
  • 1 lžička
    sirupu Monin Amaretto
  • špetka soli
  • amarettové sušenky (na servírování)

Postup

  1. Dužinu z dýně dáme změknout nad páru na zhruba 10 minut.

  2. Změklou pak rozmixujeme s cukrem a solí na pyré.

  3. V hrnci zahřejeme smetanu, přidáme pyré a sirup, zamícháme, stáhneme z plotny a necháme vychladit.

  4. Po vychladnutí odstavíme ještě na 30 minut do lednice.

  5. Vychlazenou směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

  6. Servírujeme do skleniček tak, že na dno rozlámeme amarettové sušenky a 1 celou pak zapíchneme na vršek zmrzliny.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Dýňové gelato”

*

Souhlasím