Základní žloutkové gelato

30.6.2016
Kategorie

Suroviny

  • 250 ml
    plnotučného mléka
  • 250 ml
    smetany (min. 31%)
  • 125 g
    cukru
  • 4
    žloutky
  • 1
    vanilkový lusk

Postup

  1. V hrnci lehce zahřejeme mléko a smetanu a přidáme vanilku z lusku a lusk na ochucení.

  2. Žloutky a cukr vyšleháme do pěny a vlijeme do vlažného ochuceného mléka v hrnci.

  3. Pomalu za stálého míchání zahříváme až na 75 °C.

  4. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme na několik hodin do lednice.

  5. Z vychlazené směsi vyjmeme vanilkový lusk.

  6. Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Základní žloutkové gelato”

*

Souhlasím