Základní krémové gelato
Suroviny
Postup
Všechno mléko a 150 ml smetany zahřejeme v hrnci, přidáme kávová zrna, skořici, citronovou kůru, dužinu z vanilky a sůl.
Zamícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na 1/3 a ještě dalších cca 5 min necháme vařit.
Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
Vyjmeme kávu a skořici.
Rozmixujeme žloutky, zbylý cukr a škrob mixérem do lehké pěny.
Přilijeme zbylou smetanu, rychle promícháme, přidáme směs z hrnce a rychle promixujeme dohladka.
Přelijeme zpět do hrnce a za stálého míchání zahříváme, asi na 75 °C zhruba 2 minuty.
Přelijeme do misky (optimálně přes síto kvůli případným sraženinám), necháme vychladnout a studené dáme posléze ještě asi na 30 minut do lednice.
Z bílku ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do vychlazené směsi.
Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.
Recenze
Žádná recenze.