Zabaione gelato

3.8.2016
Kategorie

Suroviny

  • 300 ml
    plnotučného mléka
  • 113 ml
    smetany (min. 31%)
  • 75 ml
    vína Marsala
  • 113 g
    cukru
  • 3
    žloutky
  • 1 lžička
    sušeného polotučného mléka

Postup

  1. V hrnci zahřejeme na střední teplotu mléko a smetanu.

  2. Rozšleháme žloutky, cukr a sušené mléko. Přidáme Marsalu a promícháme.

  3. Zahřátou mléčnou směs přilijeme do žloutkové a promícháme dohladka.

  4. Přelijeme zpět do hrnce a zahřejeme znovu, za stálého míchání, až na 75 °C.

  5. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.

  6. Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Zabaione gelato”

*

Souhlasím