Univerzální sušenky na zmrzlinové sendviče
(recept podle Davida Lebovitze)
Suroviny
Postup
Zahřejeme troubu na 175 °C, vložíme plech s ořechy a necháme cca 8 - 12 minut pražit.
2x v průběhu pražení ořechy na plechu prohodíme. Jsou hotové, když mají zlatavohnědou barvu. Vyndáme a necháme vychladnout.
Vychladlé ořechy s nalámanou čokoládou dáme do procesoru a nahrubo nasekáme. Komu vadí hrubé kousky, mohou rozsekat úplně najemno.
Vychladlé ořechy s nalámanou čokoládou dáme do procesoru a nahrubo nasekáme. Komu vadí hrubé kousky, může rozsekat úplně najemno.
Máslo a oba cukry rozšleháme mixérem do hladké pěny, přidáme vejce, vanilkový extrakt a znovu prošleháme.
V míse smícháme mouku, sodu, sůl a promíchané suché ingredience přidáme k rozšlehanému máslu a rozmixujeme dohladka.
Ručně vmícháme čokoládu a ořechy.
Těsto přendáme na potravinářskou folii a při balení tvarujeme do válce o průměru 3 – 4 cm.
Vložíme chladit do lednice cca na 2 h.
Předehřejeme troubu na 175 °C a na 2 plechy rozprostřeme pečící papír.
Z lednice vyndáme těsto a nakrájíme ho na 16 plátků. Ty poklademe s mezerami alespoň 3 cm na plechy a pečeme cca 15 min.
Hotové z plechu sundáme až po zchladnutí a necháme den odležet.
Na sušenku dáme kopeček zmrzliny, přiklopíme druhou sušenkou, zabalíme do fólie a vložíme do mrazáku alespoň na 1 den společně odležet.
Recenze
Žádná recenze.