Univerzální sušenky na zmrzlinové sendviče

2.8.2016
Kategorie

(recept podle Davida Lebovitze)


Suroviny

  • 140 g
    hladké mouky
  • 120 g
    mléčné nebo hořké čokolády
  • 115 g
    másla
  • 70 g
    třtinového cukru
  • 50 g
    cukru
  • 50 g
    vlašských nebo pekanových ořechů
  • 1
    vejce
  • 1
    lžička vanilkového extraktu
  • ¼
    lžičky soli
  • ¼
    lžičky jedlé sody

Postup

  1. Zahřejeme troubu na 175 °C, vložíme plech s ořechy a necháme cca 8 - 12 minut pražit.

  2. 2x v průběhu pražení ořechy na plechu prohodíme. Jsou hotové, když mají zlatavohnědou barvu. Vyndáme a necháme vychladnout.

  3. Vychladlé ořechy s nalámanou čokoládou dáme do procesoru a nahrubo nasekáme. Komu vadí hrubé kousky, mohou rozsekat úplně najemno.

  4. Vychladlé ořechy s nalámanou čokoládou dáme do procesoru a nahrubo nasekáme. Komu vadí hrubé kousky, může rozsekat úplně najemno.

  5. Máslo a oba cukry rozšleháme mixérem do hladké pěny, přidáme vejce, vanilkový extrakt a znovu prošleháme.

  6. V míse smícháme mouku, sodu, sůl a promíchané suché ingredience přidáme k rozšlehanému máslu a rozmixujeme dohladka.

  7. Ručně vmícháme čokoládu a ořechy.

  8. Těsto přendáme na potravinářskou folii a při balení tvarujeme do válce o průměru 3 – 4 cm.

  9. Vložíme chladit do lednice cca na 2 h.

  10. Předehřejeme troubu na 175 °C a na 2 plechy rozprostřeme pečící papír.

  11. Z lednice vyndáme těsto a nakrájíme ho na 16 plátků. Ty poklademe s mezerami alespoň 3 cm na plechy a pečeme cca 15 min.

  12. Hotové z plechu sundáme až po zchladnutí a necháme den odležet.

  13. Na sušenku dáme kopeček zmrzliny, přiklopíme druhou sušenkou, zabalíme do fólie a vložíme do mrazáku alespoň na 1 den společně odležet.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Univerzální sušenky na zmrzlinové sendviče”

*

Souhlasím