Stracciatella gelato

25.6.2016
Kategorie

Suroviny

  • 250 ml
    plnotučného mléka
  • 250 ml
    smetany (min. 31%)
  • 150 g
    cukru
  • 60 g
    sekané tmavé čokolády
  • 4
    velké žloutky
  • 1 lžíce
    rumu
  • 1/2 lžička
    vanilkového extraktu

Postup

  1. Na mírném plameni zahřejeme mléko, smetanu, vanilkový extrakt a 100 g cukru.

  2. Mixérem rozšleháme zbytek cukru se žloutky do pěny.

  3. Žloutkovou směs přidáme za stálého míchání do polovychladlého mléka a začneme opět pomalu zahřívat, až směs začne houstnout a bude na lžíci zanechávat cestičku po přejetí prstem. Nenecháme ale dojít až k varu.

  4. Přelijeme směs do misky a necháme vychladnout. Pak dáme ještě cca na 30 min do ledničky.

  5. Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

  6. Až na samém konci, po dosažení požadované konzistence, přidáme sekanou čokoládu.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Stracciatella gelato”

*

Souhlasím