Parmezánové gelato

30.6.2016
Kategorie

Suroviny

  • 400 ml
    plnotučného mléka
  • 150 ml
    smetany (min. 31%)
  • 125 g
    cukru
  • 60 g
    strouhaného parmezánu
  • 2
    žloutky

Postup

  1. Mléko a smetanu nalijeme do hrnce a pomalu zahřejeme.

  2. V hrnku rozmixujeme žloutky s cukrem do pěny.

  3. Žloutkovou směs přilijeme za stálého míchání k mléku a smetaně.

  4. Pomalu a opět za stálého míchání pomalu zahříváme zhruba k 85 °C.

  5. Stáhneme z plotny, přidáme parmezán a necháme vychladnout.

  6. Po vychladnutí odstavíme ještě na 4 hodiny do lednice.

  7. Vychlazenou směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Parmezánové gelato”

*

Souhlasím