Karamelizované vlašské ořechy
Kategorie
Suroviny
Postup
V těžké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Dobře promícháme a necháme chvíli karamelizovat.
Přisypeme ořechy, zamícháme je do karamelu a ještě chvíli necháme na středním plameni karamel pracovat. Průběžně ořechy promícháváme.
Stáhneme z plotny, pánev nahneme a lžící odebereme přebytečný máslový tuk.
Zbylý karamel a karamelové ořechy přendáme do misky s pečícím papírem a necháme vychladnout.
Ořechy slepené karamelem před použitím rozlámeme přes papír.
Jiří Barták ()
Je to super, dělali jsme to ve škole na vánoční jarmark a je to výborné.
Sofie Draper ()
Je to moc dobré ale s karamelem jsem ještě opatrná jelikož jsem v kuchyni ještě začátečník 🙂
Jana ()
Vlašské ořechy povařím, nechám okapat a promíchám s cukrem a skořicí. Na pánev dám oříšek másla, nasypu připravené ořechy a nechám za stálého míchání zkaramelizovat. Vysypu na plech s pečícím papírem a nechám vychladnout. Luxus !