Karamelizované vlašské ořechy

5.7.2016
2 Reviews (5.00 out of 5)
Kategorie

Suroviny

  • 100 g
    vlašských ořechů
  • 50 g
    cukru
  • 50 g
    másla

Postup

  1. V těžké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Dobře promícháme a necháme chvíli karamelizovat.

  2. Přisypeme ořechy, zamícháme je do karamelu a ještě chvíli necháme na středním plameni karamel pracovat. Průběžně ořechy promícháváme.

  3. Stáhneme z plotny, pánev nahneme a lžící odebereme přebytečný máslový tuk.

  4. Zbylý karamel a karamelové ořechy přendáme do misky s pečícím papírem a necháme vychladnout.

  5. Ořechy slepené karamelem před použitím rozlámeme přes papír.

2 reviews for Karamelizované vlašské ořechy

  1. Jiří Barták
    5

    ()

    Je to super, dělali jsme to ve škole na vánoční jarmark a je to výborné.

  2. Sofie Draper
    5

    ()

    Je to moc dobré ale s karamelem jsem ještě opatrná jelikož jsem v kuchyni ještě začátečník 🙂

  3. Jana

    ()

    Vlašské ořechy povařím, nechám okapat a promíchám s cukrem a skořicí. Na pánev dám oříšek másla, nasypu připravené ořechy a nechám za stálého míchání zkaramelizovat. Vysypu na plech s pečícím papírem a nechám vychladnout. Luxus !

Add a review

*

Souhlasím