Kakaové gelato s vlašskými ořechy

30.6.2016
Kategorie

Suroviny

  • 430 ml
    plnotučného mléka
  • 200 ml
    smetany (min. 31%)
  • 60 ml
    kondenzovaného mléka
  • 60 g
    moučkového cukru
  • 25 g
    vlašských ořechů
  • 20 g
    medu
  • 2 lžička
    sladkého kakaa
  • špetka soli

Postup

  1. Mléko a smetanu zahřejeme v hrnci až se objeví první bublinky, pak hned hrnec stáhneme z plotny.

  2. Přidáme kondenzované mléko a ostatní ingredience, vyjma ořechů, promícháme a necháme vychladnout.

  3. Po vychladnutí dáme ještě na několik hodin do lednice.

  4. Vychlazenou směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

  5. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme nebo rozmačkáme. Do zmrzliny přidáme až na samém konci, po dosažení požadované konzistence. Necháme jen 2 – 3 x promíchat, aby zůstaly celé a křupavé.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Kakaové gelato s vlašskými ořechy”

*

Souhlasím