Citronové gelato se zázvorem

19.7.2016
Kategorie

Suroviny

  • 100 ml
    plnotučného mléka
  • 100 ml
    citronové šťávy
  • 300 g
    mascarpone
  • 150 g
    cukru
  • 4
    žloutky
  • 3 lžíce
    sekaného kandovaného nebo sušeného zázvoru
  • 1 a ½ lžičky
    citronové kůry

Postup

  1. Rozšleháme žloutky, cukr a citrónovou kůru.

  2. Mléko a zázvor zahřejeme v kastrůlku na 50 °C. Pak přilijeme rozšlehané žloutky a zahřejeme znovu, za stálého míchání, až na 75 °C.

  3. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout.

  4. Do směsi přidáme citrónovou šťávu a mascarpone a rozmixujeme dohladka.

  5. Směs nalijeme do výrobníku a uzmrzlinujeme.

Recenze

Žádná recenze.

Napište první recenzi na recept: “Citronové gelato se zázvorem”

*

Souhlasím